Den populära galan, Årets VD, som skulle ha gått av stapeln på Fotografiska i Stockholm den 10 november i år, flyttas fram till vintern/våren 2021.

– Vi hoppas kunna ge besked efter sommaren om nytt datum för eventet, och när nomineringen till Årets VD kan öppna,, säger Per Winblad, vd och chefredaktör på Motivation.se och instiftare av utmärkelsen Årets VD.

Syftet med priset är att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

– Det är en unik situation världen befinner sig i och vi tvingas alla leva i en osäkerhet av dimensioner vi aldrig upplevt tidigare. Världen kommer aldrig att bli densamma. Och inte arbetslivet heller. Längtan efter trygghet, empati och gemenskap är stor och nu är det dags för ett nytt ledarskap – vi behöver mänskliga ledare. Därför har vi beslutat att temat för Årets VD 2020 är ”Det mänskliga ledarskapet”, säger Per Winblad.

Årets VD 2020 delas ut i i fyra kategorier: små, medelstora och stora bolag samt i kategorin Årets Unga VD. Kriterier som ska uppfyllas för att kunna bli nominerad är:

  • Ledarskap – Pristagaren har dokumenterad god förmåga att leda människor och har genom sitt ledarskap bidragit till en hälsosam kultur där medarbetarna utvecklas och trivs.
  • Hållbarhet – Pristagaren tar aktivt ansvar för hur företaget påverkar samhället, ur såväl ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.
  • Lönsamhet – Pristagaren har kunnat visa på god lönsamhet i den verksamhet som hon/han är vd för.

Vinnarna utses av en namnkunnig jury där följande personer ingår: Charlotte Bohman, generalsekreterare Hand in Hand, Elise Andström, Managing Partner Boyden, Meg Tivéus, styrelseproffs, Per Winblad, vd & chefredaktör för Motivation.se (ordf), Staffan Hansén, vd SPP, Stefan Granqvist, vd Interim Search, Tony Grimaldi, vd Cycleurope och vice vd Grimaldi industri.